Srp / Eng 

Studija o infrastrukturnoj povezanosti regiona zapadnog Balkana (IPF3 projekat) uspešno završena

Studija je obuhvatila region zapadnog Balkana (WB6) i fokusirala se na projekte konekcije u transportnom i energetskom sektoru. Projekat je realizovao tim koji je oformljen od strane IPF3 konzorcijuma, na čelu sa Mott MacDonald-om, a korinsik je Evropska Komisija, DG NEAR (Generalni direktorat za susedstvo i pregovore o proširenju). Za osnovne informacije o studiji, pogledajte raniju vest.

Priprema studije je prethodila Samitu o zapadnom Balkanu, koji je održan 4. jula 2016. godine u Parizu, gde su infrastrukturna povezanost i pitanja mladih u regionu zapadnog Balkana stavljeni u fokus aktivnosti. Studija je veoma dobro prihvaćena od strane DG NEAR i u budućnosti može biti važna osnova za dalje aktivnosti po pitanju unapređenja regionalne infrastrukturne povezanosti, uz podršku Evropske komisije.

Eksperti iz ELEM & ELGO, zajedno sa kolegama iz partnerskih konsultantskih kuća IPF konzorcijuma, nastaviće da učestvuju u sličnim studijama od regionalnog značaja i na taj način pokušati da doprinesu razvoju energetske infrastrukture u našem regionu.